Előfizetői tartalom

Újabb jó hír a koronavírus elleni harcban: még hatásosabb lehet a Pfizer vakcinája, mint először állították

Portfolio
A korábban bejelentettnél még hatékonyabb lehet a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus-vakcina a végső adatok elemzése alapján – jelentette be ma a két vállalat. Az oltóanyag 95 százalékos hatékonyságúnak bizonyult a tesztek során a covid-19 megelőzésében és ráadásul úgy tűnik, hogy aki elkapja, az is csak enyhébb lefolyású megbetegedésre számíthat.

A fázis 3 klinikai tesztek több mint 43 ezer fő részvételével zajlottak. A placebóval beoltott csoportban 162 fő fertőződött meg koronavírussal, a vakcinával beoltott alanyok között pedig 8 megbetegedést regisztráltak azok között, akik megkapták a 2 dózist (28 nap elteltével). Ez 95 százalék körüli hatékonyságnak felel meg a Pfizer és a BioNTech becslései szerint. Hozzátették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés