GettyImages-475503356 (1)
Üzlet

Hirtelen kilőtt a Mol, szembe megy mindennel

Portfolio
Reggel eséssel indult a nap a Mol piacán, aztán délután néhány perc alatt hirtelen kilőtt az árfolyam, miközben a nemzetközi részvénypiaci hangulat ma inkább borongós, és a szektortársak részvényárfolyama is esik.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A reggeli mínuszt követően ma délután kilőtt a Mol árfolyama, és folytatódik az október vége óta zajló rali, ma már 2050 forint felett is volt az árfolyam.

A negyedórás grafikonon az látszik, hogy hirtelen ugrott meg az árfolyam és nem csak ledolgozta a reggeli mínuszokat, hanem 2,5 százalékot emelkedett a Mol-részvények árfolyama. 

molrészletes

Technikai alapon az látszik emellett, hogy a november eleji 1500 forint környéki mélypontról elkezdett emelkedni a részvény, de akkor még továbbra is egy lefelé menő és szűkülő trendcsatornában mozgott az árfolyam. Ezt követően a nagyon erősre sikerült harmadik negyedéves jelentést követően az árfolyam nem csak, hogy kitört ebből a trendcsatornából, de áttört két ellenállási szintet is 1700 és 1900 forint környékén, és most már 2000 forint felett jár az árfolyam.

Rövid távon a mostani szinteken érdemes óvatosnak lenni, hiszen a napi grafikonon alapon már túlvett a papír.

moltechnikai

A mai rali annak ellenére jött a Molban, hogy egyébként a nemzetközi hangulat nem túl jó, a legtöbb tőzsde mínuszban van, elsősorban a koronavírus-járvány súlyosbodása miatti aggódnak a befektetők.

Ráadásul nem csak az általános hangulat rossz, hanem az európai olajtársaságok sem teljesítenek jól, a Mol kivételével a legtöbb nagyobb olajvállalat papírja mínuszban van ma, tehát iparági okokkal nem magyarázható a teljesítmény.

Az olaj árfolyama pedig enyhén csökkent a mai kereskedésben, a Brent hordónként 44 dollár környékén van és a februári határidős árfolyam sincs sokkal magasabban. A korábbi emelkedéseket persze segítette a hatékony koronavírus-vakcinával kapcsolatos hír, de láthatóan ez már kifulladt a napokban és a növekvő esetszámok jobban aggasztják a piaci szereplőket. 

brentte

Update (16:00)

Nem tartott sokáig a Mol hirtelen kiugrása, már ismét 2000 forint környékén van az árfolyam és ma a BÉT legnagyobb forgalmú részvénye is egyben. A 16:30 körüli adatok alapján egyébként a Mol forgalma 4,3 milliárd forint, az OTP-é 3,5 milliárd forint, míg a Richteré 1,3 milliárd forint felett alakult ma.    

mol4

Az is látszik, hogy nem csak a legnagyobb forgalmú részvény a Mol ma, hanem saját 30 napos átlagforgalma felett kereskednek vele, tehát ebből a szempontból is kiugró a volumen.

forgalommoll2
Forrás: Portfolio

Címlapkép: Martin Divisek/Bloomberg via Getty Images

plug in elektromos auto tamogatas
bull
boldog kereskedő trader befektető
GettyImages-495363400
koronavirusholidayfairvirtual
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bull