SZG_9345
Üzlet

Kis papírok nagy napja a magyar tőzsdén

Portfolio
Miközben az európai tőzsdék nagyrészt mínuszban vannak, amit a koronavírus-járvány kedvezőtlen alakulása miatti aggodalmak okoznak, addig néhány magyar kisvállalat erre fittyet hányva csak emelkedik. A mai rossz hangulatban is emelkedni tudtak a Masterplast, a 4iG és az Alteo részvényei is. Ebben semmi véletlen nincs azonban, mind a három cég eredményei kiválóak voltak eddig idén és a koronavírus-járvánnyal szemben ellenálló üzleti modellel rendelkeznek, további akvizíciókban gondolkodnak, vagyis mondhatnánk, hogy meglovagolták eddig a válságot.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Masterplast

A Masterplast részvények árfolyama a mai kereskedésben közel 6 százalékot emelkedett, napközben pedig már 1185 forint körül is jártak a papírok, amely újabb történelmi csúcsot jelentett. Ezzel idén a részvények közel 50 százalékot emelkedtek, míg a november 12-i gyorsjelentés óta, vagyis 1 hét alatt pedig mintegy 40 százalékot, és így az egyik legjobban teljesítő papír idén.  

A befektetők alapvetően azt árazták be, hogy a vállalat üzletmenete rezisztens a koronavírus-járvánnyal szemben, a bevételek is nőnek, a marzsok is javulnak, új iparágba, az egészségiparba is belépett idén németországi akvizíciójával a cég.

A Masterplast kilátásaival, terveivel, az osztalékkal és akvizíciókkal kapcsolatban tegnapi interjúnkban nyilatkozott Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.  

masterplasti

4iG

A 4iG árfolyama szintén szépen emelkedett az elmúlt 1 hétben, a november 12-i 529 forintos nyitás óta, vagyis 1 hét alatt több, mint 10 százalékot, ma pedig már 2,5 százalékos emelkedéssel 600 forint közelében jár az árfolyam. A cég idei teljesítménye ennek ellenére még 10 százalékos mínuszban van.

A Masterplasthoz hasonlóan tegnap nyilatkoztak a Portfolio-nak a 4iG vezetői, Fekete Péter stratégiai igazgató, illetve Blénessy László, aki a 4iG által nemrég megvásárolt INNObyte korábbi nagytulajdonosa. A vállalat a Masterplasthoz hasonlóan ellenállónak bizonyult a válsággal szemben, és az építőipari céghez hasonlóan a hazai IT cég is akvizíciókkal erősítené üzleti profilját.

4iggg

Alteo

Az Alteo árfolyama a kedvezőtlen nemzetközi hangulat ellenére is emelkedni tudott, ma 1,4 százalékot, ugyanakkor az elmúlt 1 hétben már nagyjából 9 százalékot. Ezzel idén a részvények árfolyama 2,6 százalékkal került feljebb. Az MKB egyébként 1070 forintos célárfolyamot jelölt meg részvényenként és vételi ajánlás tart a papírokra, amelyek most 866 forinton állnak. 

A másik két vállalathoz hasonlóan az Alteo üzletmenete is rendkívül ellenálló a koronavírus-járvánnyal szemben a mostani gyorsjelentésük alapján, az év első 9 hónapjában az árbevétel közel harmadával nőtt, a működési eredmény több, mint duplájára, a nettó eredmény pedig több, mint háromszorosára emelkedett a tavalyihoz képest. Az Alteo pedig szintén aktív a felvásárlások területén is, idén októberben került hozzájuk a Pannon szélerőmű park, de a megújuló energiák mellett Alteo Go néven e-mobilitási leányvállalatot is indított a társaság.

alteooo

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
bull
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

koronavirusholidayfairvirtual