nagy_hibak_boritofront
Üzlet

A legendás befektetők is tudnak bukni, de te most tanulhatsz ezekből

Portfolio
A sikeres befektetők stratégiáinak és tevékenységének a tanulmányozása és utánzása jól bevált módszer befektetési hozamaink javítására. Rengeteget okulhatunk ugyanakkor abból is, ha megvizsgáljuk a legkiválóbb befektetők melléfogásait, valamint az általuk elszalasztott lehetőségeket. A Portfolio online könyvesboltjában most megjelent "Nagy hibák - A legjobb befektetők legrosszabb befektetései" tanulságos és elgondolkodtató gyűjteménye azon leckéknek, amelyekkel a piac a világ legismertebb befektetőit tanította alázatra.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Hibáinkból elképesztő mértékben profitálhatunk - ez talán az egyik legfőbb tanulság, amit ezekből a minden befektetőt óvatosságra intő történetekből levonhatunk. A most megjelent kötetben szereplő összes befektető jelentős anyagi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, ám ez egyiküket sem küldte padlóra. Ami azt illeti, a napjainkban széles körben felhasznált ismeretek és alkalmazott stratégiák jelentős része éppen ezen gigantikus baklövéseknek köszönhetően létezik.

Pontosan ez okból ajánljuk a könyvet minden kezdő és gyakorló befektetőnek, aki szeretné beteljesíteni a benne rejlő potenciált.

Michael Batnick óriási kutatómunkát végezve szedi egy csokorba, és mutatja be illusztris piaci szereplők pályafutását, és a nagyközönség által jól ismert eredményeik mögé pillantva világít rá arra, hogy a befektetés nem gyerekjáték - még a kivételes tehetséggel és páratlan időzítési érzékkel megáldott szupersztárok számára sem. A kötet olvastán még azok is temérdek új információval gazdagodhatnak a szerző egyedi nézőpontjának köszönhetően, akik ismerni vélik az olyan nagyágyúk történetét, mint Warren Buffett, Bill Ackman, Jack Bogle, Benjamin Graham vagy John Maynard Keynes - hogy csak néhányat említsünk a kötetben bemutatott befektetők közül. A könyv olvasói bölcsebb befektetőkké válnak, akik:

  • Tisztában vannak a kockázatkezelés fontosságával, és megértik, miért nem szabad túlzott mértékben kötődniük a befektetéseikhez.
  • Tudják, miért az erősségeik mentén kell befektetniük, és egy pillanatra sem feledik: nem olyan okosak, mint amilyennek gondolják magukat.
  • A siker érdekében higgadt nyugalommal kezelik a nagy veszteségeket, mert tisztában vannak vele: elég egyszer nyerniük.
  • Pontosan tudják, hogy a tökéletes portfólió kialakítása hiábavaló erőfeszítés.
  • Vallják, hogy a kudarc akár a legnagyobb lépés is lehet a siker felé vezető úton.

"Michael napjaink egyik legfontosabb befektetési könyvét írta meg. A jó befektetés nemcsak arról szól, hogy okos legyél, hanem sokkal inkább az érzelmi fegyelem megőrzéséről. Ez a könyv lenyűgöző krónikája azoknak a befektetőknek, akiknek ez utóbbi — időnként legalábbis — nem sikerült. És mivel az itt bemutatott befektetők közül többen is a valaha volt legnagyobbak közé tartoznak, az általuk kapott leckék számunkra, halandók számára még hasznosabbak.” (Morgan Housel, Collaborative Fund)

Michael Batnick a Ritholtz Wealth Management befektetési tanácsadó cég kutatási igazgatója. Feladata a vállalat kockázatkezelési stratégiáinak és ügyfeleik portfólióinak kialakítása, valamint megvalósítása. A The Irrelevant Investor blogján, illetve az Animal Spirits című heti podcast egyik házigazdájaként a téma iránt érdeklődők ezreinek bővíti befektetési ismereteit.

A könyv most 4.990 forintért egyszerűen és kényelmesen megvásárolható a Portfolio megújult online könyvesboltjában, ide kattintva.

Ha pedig valaki karácsonyi ajándékot keres, annak is ajánljuk figyelmébe könyvesboltunk széles választékát.

nagy_hibak_boritofront
Zsidai Roy
pf_hinta-20201125
bicoin2
koronavirus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Zsidai Roy