Előfizetői tartalom

Ezekkel a befektetésekkel duplázhattál idén, és ez még csak a kezdet

Portfolio
A befektetők körében nagy népszerűségnek örvendenek a momentum típusú részvények, ami nagyjából annyit takar, hogy valamilyen okból kifolyólag sokan fantáziát látnak egy részvényben és azt elkezdik egyre többen lavinaszerűen vásárolni, amely igen magasra tolhatja az árfolyamot is. Idén sem kellett szűkölködni az ilyen típusú részvényekben, ide tartozik például az Nvidia vagy az S&P 500-ba nem régen bekerült Etsy is. Természetesen a legnagyobb örömet az okozza, ha valaki már korán beletalál ezekbe, ugyanakkor azoknak sem kell feltétlenül aggódnia, akik később érkeznek, mert még van bennük némi szufla.

Miért olyan népszerűek a momentum részvények? Ezt egy példával lehet a legjobban megvilágítani: az idei évben az Nvidia, amely július végén már 81 százalékos pluszban volt és sokan gondolhatták, hogy most már túl késő lenne csatlakozni, a részvények fundamentális alapon túlárazottnak tűntek, 47-szeres előretekintő P/E mellett kereskedtek vele. Ehhez képest nem történt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés