karacsony gergely facebook
Üzlet

Milliárdos spórolást ígér Karácsony Gergely a fővárosi cégek kényszerű összevonásával

Portfolio
„Eredetileg 2023-ra terveztük ezt a lépést, de a válságban úgy tudjuk megvédeni a városunkat, ha előre menekülünk” – indokolta Karácsony Gergely budapesti főpolgármester vasárnapi Facebook-posztjában azt, hogy miért lépik meg a fővárosi cégek német mintára történő összevonását és az mit jelent majd a gyakorlatban.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A főpolgármester jelzése szerint a Budapesti Városüzemeltetési Holdingot, a Főkertet, az FKF-et, a Főtávot, a Temetkezési Intézetet és a Főkétüszt egy cégbe vonják össze, emiatt „21 felügyelőbizottsági hely fog megszűnni, kevesebb igazgatóra, kevesebb szolgálati autóra lesz szükség”. A lépés ígérete szerint „természetesen nem érinti az ott dolgozó, szakmai munkát végző munkatársainkat”, miközben „nem csupán az indokolatlan vezetői pozíciók és a párhuzamosságok megszüntetésével, hanem az átláthatóbb, egységesebb és kiszámíthatóbb beszerzések révén is milliárdokat fogunk spórolni Budapestnek az átszervezéssel.

A lépés azután született, hogy a főpolgármester jelzése szerint a kormány tudatosan ki akarja anyagilag véreztetni különböző döntésekkel a fővárost, így a gépjárműadó korábbi elvételével, illetve most a helyi iparűzési adó tervezett felfüggesztésével, adónemek emelésének korlátozásával, a vízművek által fizetett közműadó bő négyszeresére emelésével súlyos költségvetési nehézségekbe hajszolja a fővárost a kormány, és ezzel most a lenti posztban jelzet racionalizáló lépésekkel próbálnak reagálni.

Címlapkép forrása: Karácsony Gergely Facebook-videója

Balaton strand víz felhő vihar
koronavirus
Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus
Zsidai Roy
pf_hinta-20201125
bicoin2
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Zsidai Roy