Előfizetői tartalom

Egy szuperhatalom szép csendben élesíti fegyvereit a közelgő elektromosautó-háborúra

Portfolio
A nagy károsanyag-kibocsátó szektorok közül kiemelt figyelem irányul az autóiparra, a világ autógyártói ezért igyekeznek egyre fenntarthatóbban működni, és környezetbarát járműveket gyártani. A világ kormányai nem csak negatív ösztönzőkkel, például a károsanyag-kibocsátási szabályok folyamatos szigorításával terelik az autógyártókat az elektromos autók felé, de pozitívakkal, bőkezű támogatásokkal is segítik őket. Közülük is kiemelkedik Kína, amely elképesztő mennyiségű pénzt pumpál az iparágba, amely ennek segítségével dinamikusan fejlődik, de számos kihívás áll még a kínai elektromosautó-gyártás előtt.

A kínai NEV piac Kína a közlekedés jövőjét az új energia járművekben (NEV) látja, ezért kiemelt támogatásban részesíti a szektort, a masszív állami támogatás célja az iparág fejlődésének az előremozdítása, valamint ezen keresztül az ország előtt álló három fontos kihívás kezelése: a nyugati technológiára való nagymértékű támaszkodás, az olajimporttól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés