Előfizetői tartalom

Fűtötték a részvénypiaci hangulatot Biden fontos jelölései, új mélypontra bukott az arany

Portfolio
Jó hangulatban telt a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken azt követően, hogy újabb kedvező vakcinahír érkezett, ezúttal az AstraZeneca számolt be a készítménye teszteredményeiről. Ez az elmúlt három hétben már a harmadik hasonló vakcina-bejelentés volt, korábban a Pfizer és a Moderna is kedvező híreket közölt. A bejelentés hatására a járvány alatt alaposan megütött szektorok részvényei emelkedtek, köztük a légitársaságok és az olajcégek papírjai. Aztán ez a jó hangulat átragadt az amerikai piacokra is, amelyeken tovább javította a hangulatot néhány kulcsfontosságú jelölés híre az új Biden-kormányzatban. Közben a kedvező vakcinahírek hatására az arany unciánkénti árfolyama dollár alapon négyhavi mélypontra bukott.

2020. november 23. 22:26 Zárásra is kitartott a jó hangulat A három vezető amerikai részvényindex végül 0,2-1,1%-os pluszban zárt, a legkisebb emelkedés a Nasdaq-nál történt, a legnagyobb pedig a Dow Jones-nál. A hétfői kereskedés első felében még inkább az újabb kedvező...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái