Előfizetői tartalom

Először továbbítottak nagyfelbontású röntgenfelvételt elektronikusan Magyarországon, 5G hálózaton keresztül

MTI
Magyarországon először továbbított nagyfelbontású röntgenfelvételt elektronikusan, 5G hálózaton keresztül Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem villamosmérnök hallgatója, az Innomed Medical Zrt., a Vodafone Magyarország és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakmai és technológiai támogatásával. Ez az egészségügyi innováció új távlatokat nyit a különböző távdiagnosztikai eljárásokban is - jelentették be online sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Az egészségügyi képalkotó eszközökkel készült leletek gyors és hatékony orvosi kiértékelése létfontosságúnak nevezte Varga Róbert innovációját Dévai Endre, az Innomed Zrt. elnöke. Az 5G hálózat olyan sebességgel továbbít adatokat, ami eddig nem volt lehetséges - mondta Aranyosné Börcs Janka, az NMHH főigazgatója. A röntgenfelvételeket jelenleg valamilyen külső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés