Előfizetői tartalom

Hernádi Zsolt: az ellenállóbbak közé tartozunk

Portfolio
A Mol ellenállónak bizonyult a koronavírus-járvány alatt is, amit a pénzügyi eredmények is mutatnak, ez főleg a petrolkémiai üzletágnak és a kiskereskedelmi szegmensnek köszönhető. Számos kihívással szembesült a Mol a járvány alatt, amire számtalan intézkedéssel reagált az olajipari vállalat, többek között több mint 100 ezer tesztet végeztek el a dolgozókon. A korábbi célkitűzések nem változtak, fontos lesz a petrolkémia diverzifikációja és a hulladékgazdálkodás. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója nyilatkozott a vállalat idei eredményeivel és a kilátásokkal kapcsolatban a Világgazdaságnak.

Az interjú fontosabb pontjai: Ellenálló a Mol: a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag összeomlott az olajkereslet, jelentősen csökkent az üzemanyagok és a kerozin iránti kereslet is, így az olajipar a legrosszabbul teljesítő szektor volt idén. A Mol többé-kevésbé együtt mozgott a szektorral, ugyanakkor az ellenállóbbak közé tartozott pénzügyi eredményei alapján. Ennek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái