Előfizetői tartalom

Koronavírus: nem a lélegeztetőgépek és a kórházi ágyak fogják megnyerni a háborút, hanem a vakcina

Portfolio
A védőoltásoknak lesz köszönhető, ha visszatérünk a normalitásba, a háborút nem a lélegeztetőgépek és a kórházi ágyak fogják megnyerni, hanem a vakcináció – mondta el egy mai, a Facebookon közvetített eseményen Constatin Tamás, a Semmelweis Egyetem docense. Jakab Ferenc virológus a vakcinafejlesztések folyamatát és a különböző technológiákat mutatta be. Véleménye szerint ha minden jól megy, akkor néhány hónap múlva eljön az az idő, amikor csak besétálunk a patikába és kiválasztjuk a koronavírus-vakcinát, amit szeretnénk.

Egy reprezentatív kutatás szerint a hazai lakosság jelentős része, mintegy 50 százaléka nem kérné a védőoltást a koronavírus ellen. Miközben a globális felmérés szerint az emberek 60 százaléka oltáspárti, addig itthon mindössze 17 százalék és a bizonytalanok a populáció harmadát teszi ki. A „vakcinaaggódók” megjelenésére figyelmeztet Constatin Tamás, ők felelősen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái