Előfizetői tartalom

Nő a feszültség a magyar tőzsdén - Ezekben a részvényekben van most fantázia

Portfolio
Az elmúlt időszakban, részben a vakcinhírek által fűtött kedvező nemzetközi hangulattal a magyar tőzsde is menni tudott, a hazai nagypapírok kivétel nélkül jól teljesítettek az elmúlt 1-1,5 hónapban, ahogyan a nemzetközi prondon is kialakult egy rotációt a ciklikusabb szektorok részvényei felé. A technikai képet megvizsgálva alapvetően az látszik, hogy a magyar blue chipek a masszív emelkedést követően jelenleg vagy túlvettek, vagy közel járnak a túlvettséghez, amelyre a befektetőknek is érdemes lehet figyelniük, emellett az is látszik, hogy több hazai nagypapír is kulcsszintek közelében jár.

OTP

Az OTP árfolyama június közepétől kezdve csökkenő trendben haladt, majd a fordulat november elején érkezett, ekkor törte át felfelé a csökkenő trendvonalat az árfolyam. November eleje és közepe között, kevesebb mint két hét leforgása alatt 28 százalékot ralizott az OTP, melynek következtében masszívan túlvetté vált a papír, az RSI 82,4 pontos értéket is felvett, ezután érkezett a konszolidáció.

Az árfolyam jelenleg a 11 800 forintos szint környékén tartózkodik, ahol amellett, hogy a februári-áprilisi zuhanásra húzott Fibonacci 50 százalékos szintje is található, a márciusi esés közben a grafikonon maradt rés felső határát is jelöli.

Az elmúlt hetekben egy beszűkülő alakzat rajzolódott ki a grafikonon, amerre az árfolyam ebből az alakzatból kitör, abba az irányba lesz majd érdemes pozíciót felvenni. Mivel egyik fontosabb időtávon sem túlvett RSI alapján az OTP, így megvan az esély egy felfelé történő kitörésre, ebben az esetben a 12 715 forintnál található zónát érdemes figyelni, ahol a 61,8 százalékos Fibonacci szint, valamint a novemberi lokális csúcs is található.

Miről szól még a cikk?

  • Korrekció előtt állhat a Mol.
  • Kulcsszintet ostromol a Richter.
  • Izgalmas szinteken a Magyar Telekom, de jobb most óvatosnak lenni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés