Előfizetői tartalom

A legendás befektető tőzsdelufit kiáltott, most az ügyfelek máshová viszik a milliárdokat

Portfolio
Jeremy Grantham, a GMO amerikai alapkezelő alapítója és befektetési vezetője még júniusban nyilatkozott rendkívül borúlátóan a tőzsdékkel kapcsolatban, úgy gondolta, hogy egy hatalmas lufiban vagyunk, amelyik az egyik legnagyobb, amit karrierje során látott. A tőzsdék egyelőre nem igazolták a meglátást, sőt, azóta is folyamatosan emelkedtek, így ennek az lett az eredménye, hogy a GMO alapja mintegy 15 százalékkal lemaradt az S&P 500-tól idén. Az elégedetlen ügyfelek pedig máshová viszik a pénzüket.

A legendás befektető, Jeremy Grantham még júniusban nyilatkozott úgy, hogy: Egyre magabiztosabb vagyok abban, hogy ez a negyedik igazi tőzsdelufi, amit befektetői karrierem során láttam. Ehhez még hozzátette, hogy: A nagy buborékok hosszú időn keresztül fennmaradhatnak és sok fájdalmat okozhatnak, de legalább most már tudom, hogy benne vagyunk. Részben az motiválta a nyilatkozatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés