Előfizetői tartalom

Trónfosztás Magyarországon: kivonul az Aegon, egy régi bécsi álom válik valóra

Magyarország legnagyobb, 19%-os piaci részesedésű biztosítója jöhet létre azzal, hogy az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) megvásárolja a holland Aegon régiós érdekeltségeit, köztük az 1992 óta tulajdonában lévő Aegon Magyarországot. A VIG meglévő magyar biztosítójával, az Unionnal együtt ugyanis már nagyobbak lesznek, mint az első helyen álló Allianz, így a bécsi biztosító kilencvenes évek óta dédelgetett álma válhat valóra: Ausztria, Csehország, Szlovákia és Románia után Magyarországon is piacvezetővé válnak. Az árazás arról árulkodik, hogy a magyar piac nagyon-nagyon sokat ér az osztrákoknak.

Drága vétel Az elmúlt hónapokban már több helyen megszellőztetett és általunk először szeptemberben megírt hír igaznak bizonyult: tavasszal elindult karcsúsító programja keretében nemcsak 650 millió dollárt érő, legendás San Francisco-i ingatlankomplexumát, a Transamerica Buildinget adja el az Aegon, de tevékenységét három alapvető piacára (Hollandia, USA, Nagy-Britannia)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés