Előfizetői tartalom

Jön a Tesla nagy napja, olyan turbulenciával, amit még soha nem láttunk

Portfolio
Olyan esemény jön idén decemberben, amire korábban soha nem került sor, az időközben a hatodik legnagyobbra hízott amerikai vállalat, a Tesla részvényei egy lépésben válnak az S&P 500 tagjaivá, amire az indexet követő passzív és aktív alapoknak is reagálniuk kell, akár 100 milliárd dollár is megmozdulhat az esemény miatt.

Az eredetileg tervezett két lépés helyett egy lépésben kerül be a Tesla az S&P 500-ba, az S&P Dow Jones Indices közlése szerint a lépésre a december 21-i kereskedési nap előtt kerül sor. Az S&P 500-at követő alapok kezelői vélhetően nagy volumenben veszik majd az azt megelőző napon (ez december 18, péntek) vagy napokban, ugyanis ahhoz, hogy egyenlő súlyozáson legyenek (ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés