Előfizetői tartalom

Hullámvasúton az árfolyam, az OTP nem való gyenge idegzetűeknek

Nem indult rosszul 2020 az OTP részvényeinél, az árfolyam februárban még új csúcsra emelkedett, aztán beütött a koronavírus-járvány, és lefeleződött az OTP értéke, március közepén egy nap alatt 17 százalékot zuhant az árfolyam, ennél nagyobb esésre csak egyszer, még az orosz válság alatt került sor. Az elmúlt hónapok inkább a tradereknek kedveztek, a hosszútávú befektetőknek sem beszállni, sem a meglévő pozíciókat tartani nem volt könnyű. Megnéztük, ekkora hullámvasút után olcsók vagy drágák az OTP részvényei.

Hullámvasúton az árfolyam

Nagy utat járt be idén az OTP árfolyama, február közepén 15 630 forinton még új zárócsúcsot állított be, aztán történelmi zuhanás jött, két hónap alatt az OTP árfolyama lefeleződött, a mélypont április közepén 7 865 forinton volt.

otp eses

Az a két hónap sokak emlékezetében örökre megmarad, az idei top10 napi esésből 9 arra az időszakra esik, és volt köztük egy 17,2 százalékos zuhanás is, aminél nagyobb napi esés az OTP árfolyamában csak egyszer volt, 1998-ban, az orosz válság alatt zuhant 22 százalékot az árfolyam.

A hullámvasút folytatódott, két hónap alatt 55 százalékos rali jött, majd hónapokon keresztül tartó lecsorgás, amiből a kitörés november elején történt meg, azóta pedig 12 ezer forint körül stabilizálódott az árfolyam.

Miről szól még a cikk?

  • Történelmi zuhanáson van túl az OTP árfolyama
  • A kurzus stabilizálódott, újra reménykedhetnek a longosok
  • Az elemzők optimisták, nincs olyan, aki eladásra ajánlaná a bank papírjait
  • Van olyan árazási mutató, ami alapján kifejezetten olcsó az OTP

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés