Előfizetői tartalom

Koronavírus: kevesebbet karambolozunk, köszönik a biztosítók

Satuféket nem nyomott, de óvatos fékezésbe kezdett idén a magyar biztosítási szektor, és a jövő év minden bizonnyal nehezebb lesz számára. A tavalyi kétszámjegyű bővülés után az idei első három negyedévben már csak 4,1%-kal nőtt a piac, a harmadik negyedév pedig mind a rendszeres életbiztosítások, mind a vagyon- és felelősségbiztosítások területén további lassulást hozott. A profitjukra viszont egyelőre nem panaszkodhatnak a biztosítók, hiszen a kárráfordításaik visszaestek a koronavírusnak is köszönhetően.

Közzétette a Magyar Nemzeti Bank a magyar biztosítási szektor idei első három negyedévére vonatkozó statisztikáit, amelyek a bankszektorhoz hasonlóan arról árulkodnak, hogy a biztosítóknál is időbeni csúszással jelentkeznek a koronavírus-válság tényleges negatív hatásai. Ma jelentek meg a magyar lakossági és vállalati hitelpiaci statisztikái is, ezeket itt elemeztük: ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés