Előfizetői tartalom

Így lehet majd sok pénzt keresni 2021-ben

Portfolio
Lassan magunk mögött hagyjuk 2020-at, ami sok szempontból rendhagyó év volt, nem csak a mindennapokban, de a tőkepiacokon is. Az idei év nagy sztárjai a vírushelyzetből profitáló technológiai vállalatok részvényei voltak, azonban a kedvező vakcinahírek után rotáció kezdődött a szétütött szektorok felé, várhatóan ez fog folytatódni jövőre is. Az idei relatív alulteljesítés után várhatóan jó befektetési lehetőségek fognak nyílni az európai piacokon és Ázsiában is, és fenntarthatóság, mint befektési téma továbbra is erős lehet a SocGen szerint.

Mire lehet számítani 2021-ben?

Bár a részvények számára a rövidtávú kilátásokat továbbra is beárnyékolja a koronavírus-járvány miatti lezárások Európában és az Egyesült Államokban, a közép- és hosszútávú kilátások egyre inkább javulnak a hamarosan akár széles körben is elérhető vakcina miatt. Mindez, kombinálva azzal, hogy várhatóan a monetáris és a fiskális politika is hosszabb távon támogató lesz, erős támaszt kell, hogy nyújtson az elmúlt időszakban lemaradó, ciklikusabb piaci szegmensek felé történő rotációnak. Viszont érdemes azt is látni, hogy a hiteloldalon jelentős kockázatok vannak jelen, amely miatt érdemesebb lehet az erős mérleggel rendelkező cégeket preferálni.

Forrás: Bloomberg, SG Cross Asset Research/Global Asset Allocation

A nagy mennyiségű negatív hozamú kötvény és a jelentős készpénz-felhalmozás fényében a részvények a továbbiakban is profitot biztosíthatnak a befektetőknek. A SocGen legfrissebb, 2021-es előrejelzésében a részvények súlyát 49 százalékról 62 százalékra növelte – a vállalati kötvényekben való kitettség csökkentésével – viszont a részvényeken belül különbséget tesz bizonyos befektetési témák és régiók között.

Az elemzőház azt ajánlja, hogy a befektetők csökkentsék a kitettségüket a nagy technológiai cégekben, és növeljék a kitettségüket a fejlődő piaci részvényekben. A SocGen szerint izgalmas lehet a japán piac, azért 10 százalékra növelik a régió súlyát a portfóliójukban, miközben az európai részvényekben is növelik a kitettségüket.

Miről szól még a cikk?

  • Mi lesz az amerikai technológiai részvényekkel?
  • A fejlődő piacok közül az ázsiai régiós részvények vonzók, nem csak a kínai piac.
  • A japán piacon számos jó lehetőség kínálkozik.
  • Felülteljesítők lehetnek az európai tőzsdék jövőre az amerikai piacokkal szemben.
  • A brit piacban nagy potenciál rejtőzhet, de sokban a függ a Brexittől.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés