Előfizetői tartalom

Merre megy a magyar tőzsde a novemberi száguldás után? - Megkérdeztük a profi befektetőket

Portfolio
Hatalmasat emelkedett novemberben a BUX index és elkezdődött a december, a Mikulás-rali időszaka. Havi felmérésünkben megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar részvénypiac és a forint kilátásairól, és összegyűjtöttük, hogy melyek most a profi befektetők kedvenc részvényei. Általánosságban elmondható, hogy a novemberi részvénypiaci emelkedés után óvatosabbá váltak a hazai alapkezelők, kevesebben várnak jelentősebb emelkedést a BUX indexre rövid távon, mint egy hónappal ezelőtt. A forintpiacon három hónapig inkább oldalazás jöhet, a következő egy évre pedig gyengülést jósolnak a profi befektetők.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H Alapkezelő, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

Évtizedek óta nem látott rali indult novemberben a világ tőzsdéin, miután az amerikai elnökválasztás és az egymás után érkező kedvező vakcinahírek euforikus hangulatot eredményeztek a részvénypiacokon. A három nagy amerikai index 11-12 százalékot emelkedett, a DAX 15 százalékos pluszban zárta a hónapot,

a BUX pedig több mint 20 százalékot erősödött novemberben, amivel felülteljesítő volt a fejlett piaci indexek között.

A cikkünk tartalmából

  • Több mint 20 százalékot szárnyalt novemberben a BUX, felülteljesítve a főbb nyugat-európai és amerikai indexeket.
  • Megkérdeztük az alapkezelőket a hazai tőzsde és a forint kilátásairól.
  • A BUX index kapcsán egy hónappal ezelőtti optimizmus némileg alábbhagyott a rali után.
  • A forintpiacon egy éves időtávon gyengülés várható a hazai alapkezelők szerint.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés