Előfizetői tartalom

Hatalmas veszteséget szenvedett el a tőzsdei bálna, kiakadtak a befektetők

Portfolio
Még a nyáron röppentek fel a hírek, hogy belépett a Nasdaqra egy gigantikus tőzsdei bálna, amely felkavarta a piacot bonyolult, több milliárd dolláros komplex pénzügyi ügyleteivel. Egyesek szerint ez a szereplő nem volt más, mint a japán Softbank, amelynek alapítóját, Masayoshi Sont sokan igazi zseninek tartják. Aztán novemberben érkeztek a hivatalos pénzügyi adatok, amelyből az derült ki, hogy a cég több milliárd dollár veszteséget halmozott fel különböző komplex pénzügyi ügyleteken keresztül. A befektetők nagyon kiakadtak, így a vezetés most úgy döntött, hogy felhagynak a bonyolult opciós ügyletekkel, de a technológiai részvényekkel továbbra is kereskedni fognak.

A titokzatos tőzsdei bálna Még nyáron reppentek fel a pletykák pénzügyi körökben, hogy egy nagy tőzsdei bálna szállhatott be a tech szektorba, amely dollármilliárdokat önthetett bele technológiai vállalatokkal kapcsolatos komplex pénzügyi ügyletekbe. Sokan arra tippeltek, hogy ez a „bálna” minden bizonnyal a japán Softbank lehet. Erről itt írtunk részletesebben: Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés