Előfizetői tartalom

Robog a csorda, amíg el nem gáncsolják – Veszélyben a tapasztalatlan kisbefektetők

Portfolio
A koronavírus-járvány első hulláma során valósággal elözönlötték a tapasztalatlan kisbefektetők a világ tőzsdéit, egyes kutatások alapján a lakossági befektetők a tőzsdei tevékenységek 25 százalékát tették ki a koronavírus-okozta kezdeti időszakban. A tőzsdén kereskedők teljesítményét tanulmányozó szakemberek már régóta megfigyelték, hogy a profi befektetők túlnyomó többsége sokéves távlatban alulteljesíti a releváns benchmarkokat - ezek a szakemberek most a Robinhood példáján keresztül a kevés tapasztalattal rendelkező kisbefektetők felé fordulnak, figyelmeztetve őket is a várhatóan gyenge teljesítményekre.

Tőzsde rali vs. gazdasági nehézségek - belehúztak a kisbefektetők A koronavírus-válság hatására komoly károkat szenvedtek el mind a fejlett, mind a fejlődő országok gazdaságai, a márciusi első hullám kezdetén a tőzsdeindexek is óriásit zuhantak. Csak hogy néhány vezető börzét említsünk, az S&P 500 32 százalékot zuhant 32 nap alatt, a Dow 35 százalékkal került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés