Előfizetői tartalom

Robog a csorda, amíg el nem gáncsolják – Veszélyben a tapasztalatlan kisbefektetők

Portfolio
A koronavírus-járvány első hulláma során valósággal elözönlötték a tapasztalatlan kisbefektetők a világ tőzsdéit, egyes kutatások alapján a lakossági befektetők a tőzsdei tevékenységek 25 százalékát tették ki a koronavírus-okozta kezdeti időszakban. A tőzsdén kereskedők teljesítményét tanulmányozó szakemberek már régóta megfigyelték, hogy a profi befektetők túlnyomó többsége sokéves távlatban alulteljesíti a releváns benchmarkokat - ezek a szakemberek most a Robinhood példáján keresztül a kevés tapasztalattal rendelkező kisbefektetők felé fordulnak, figyelmeztetve őket is a várhatóan gyenge teljesítményekre.

Tőzsde rali vs. gazdasági nehézségek - belehúztak a kisbefektetők A koronavírus-válság hatására komoly károkat szenvedtek el mind a fejlett, mind a fejlődő országok gazdaságai, a márciusi első hullám kezdetén a tőzsdeindexek is óriásit zuhantak. Csak hogy néhány vezető börzét említsünk, az S&P 500 32 százalékot zuhant 32 nap alatt, a Dow 35 százalékkal került...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái