Előfizetői tartalom

Koronavírus: akár már hétvégén zöld utat kaphat a Pfizer vakcinája

Portfolio
Az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóság, az FDA arra jutott a Pfizer és a BioNTech közös vakcinájának részletes elemzése során, hogy az úttörő technológiával készült oltóanyag teljesíti a sikeresség kritériumait a klinikai teszteken. Ez alapján hamarosan megkaphatja az engedélyeket a vakcina, a The Wall Street Journal szerint akár már a hétvégén. Ezzel a Pfizer fejlesztése lehet az első koronavírus-vakcina, ami zöld utat kap az Egyesült Államokban.

Az FDA két különálló elemzést közzétett ma a Pfizer és a BioNTech oltóanyagával kapcsolatban, az egyiket a saját tudósai, a másikat a két vállalat készítette el. A gyógyszerfelügyelet az elemzésében kiemelte, hogy a vakcina a második dózis beadása után hét nappal csökkenti a betegség kialakulásnak kockázatát, ami már tudott volt. Hozzátette, hogy már az első dózis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés