Előfizetői tartalom

Koronavírus: 10 hónap alatt vakcina? Ez nem csoda, hanem a technológia

Portfolio
Az, hogy a koronavírus genetikai kódjának januári megismerését követően 10 hónappal már engedélyezett vakcina készülhetett, az új technológiák sikerességének köszönhető - írja Kemenesi Gábor, a Virológiai Nemzeti Laboratórium munkatársa az MTA Orvosi Tudományok Osztálya Covid-hírlevelében megjelent cikkében. Az úgynevezett harmadik generációs vakcinák közé tartozik például a Pfizer és a Moderna nagy hatékonyságú vakcinája, vagy az orosz Gamaleya Intézet oltóanyaga is.

A modern kori tudomány legnagyobb vívmánya, hogy az emberiség képes tömeges megbetegedéseket és járványokat megelőzni oltások segítségével. Az a tény, hogy a SARS-CoV-2 vírus genetikai kódjának januári megismerését követően 10 hónappal már engedélyezett vakcina készülhetett, az új technológiák sikerességének köszönhető – írja Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés