Előfizetői tartalom

A feldolgozóiparban működő vállalatok domináltak a NKP-ban

A Növekedési Kötvényprogram keretein belül 2020 október végéig 35 vállalat 40 kötvénysorozatának kibocsátása történt meg, összesen 682 milliárd forintnyi forrás bevonása mellett. A bevont források döntő többsége magyar tulajdonú vállalatokhoz került, a kibocsátásokból befolyt összegek több mint negyedét a feldolgozóiparban működő vállalatok használták fel.

A Magyar Nemzeti Bank 2019 júliusában indította el a Növekedési Kötvényprogramot (NKP), amelynek keretében a jegybank 750 milliárd forint keretösszegben vásárol nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítésű, 3-20 év közötti futamidejű vállalati kötvényeket. A program elindításakor az MNB célja annak elérése volt, hogy a hazai vállalati kötvénypiac likviditásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés