Előfizetői tartalom

Balesetek miatt aggódnak a repülési szakértők a hetekig parkoló gépek és a gyakorlatból kieső pilóták miatt

Portfolio
Szabályozó hatóságok, biztosítók és szakértők figyelmeztetik a légitársaságokat, hogy különösen nagy odafigyelést igényel majd a repülőgépek ismételt szolgálatba állítása, miután a járvány miatt sokat álltak a földön a gépek. A pilóták „berozsdásodása”, karbantartási hibák és a szenzorokat potenciális blokkoló rovarfészkek jelenléte okozhat gondot – írja a Reuters.

Példa nélküli, ami idén a légiközlekedési szektorban zajlik, a koronavírus-járvány miatt a légitársaságok jelentősen visszavágták idén a kapacitásaikat, a gépeket parkoltatták, volt időszak, hogy a globális flotta kétharmada a földön áll. Ahogy a légitársaságok elkezdték visszaállítani szolgálatba a gépeiket, sorra jelentkeztek a problémák. A Nemzetközi Légiforgalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés