Előfizetői tartalom

Brutális bírságokat és új szuperfelügyeletet kaphat a Google, Facebook és a többi bigtech Európában

Portfolio
A közösségi médiára, az online piacokra és egyéb digitális platformokra vonatkozó átfogó szabályozási javaslatokat terjesztett elő az Európai Bizottság – írja a Bruxinfo. Ha a javsaslatcsomagot elfogadják, az új szabályok a bigtech cégek, a Google, Apple, Facebook, Amazon és társai számára jelenthet óriási változásokat. Felelősségre vonhatóvá, bírságolhatóvá és szankcionálhatóvá válhatnak ezzel az eddig a szabályozók keze közül kicsúszó technológiai óriások.

A digitális szolgáltatásokról és a digitális piacokról szóló javaslatcsomag több éves folyamat során alakult ki, és alapvetően azzal foglalkozik, hogy a digitalizáció – és különösen az online platformok – milyen hatást gyakorolnak az alapvető jogokra, a versenyre és általában véve a társadalmakra és gazdaságra. Kapcsolódó cikkünk 2020. 12. 15. Két új törvénnyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés