Előfizetői tartalom

A birodalom visszavág

A technológiai vállalatok diszruptív viselkedéssel és a digitális világ uralásával rengeteg korábban sikeres és uralkodó vállalatbirodalom működésének az alapjait rengették meg a 2010-es években. Miközben a befektetők sokszor fekete-fehér alapon tekintenek a hagyományos és technológiai részvényekre, addig az elmúlt években mutatott a piac több olyan sikersztorit, amikor a birodalom elkezdett visszavágni. A Nike, a Walmart és a Disney jó példa arra, hogy a korábbi digitális lemaradásukat gőzerővel ledolgozó hagyományos vállalatok is képesek versenyezni mind a gazdaságban, mind pedig a részvénypiacon a legmenőbb technológiai cégekkel is.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb piaci trendje a technológiai részvények hagyományos papírokat masszívan meghaladó teljesítménye volt. Kiválóan mutatja be ezt a jelenséget az Egyesült Államok két nagy tőzsdéjét átfogó összpiaci indexének a relatív teljesítménye. A hagyományos papírokat reprezentáló NYSE Composite és a túlnyomórészt technológiai részvényeket magában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés