Előfizetői tartalom

A birodalom visszavág

A technológiai vállalatok diszruptív viselkedéssel és a digitális világ uralásával rengeteg korábban sikeres és uralkodó vállalatbirodalom működésének az alapjait rengették meg a 2010-es években. Miközben a befektetők sokszor fekete-fehér alapon tekintenek a hagyományos és technológiai részvényekre, addig az elmúlt években mutatott a piac több olyan sikersztorit, amikor a birodalom elkezdett visszavágni. A Nike, a Walmart és a Disney jó példa arra, hogy a korábbi digitális lemaradásukat gőzerővel ledolgozó hagyományos vállalatok is képesek versenyezni mind a gazdaságban, mind pedig a részvénypiacon a legmenőbb technológiai cégekkel is.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb piaci trendje a technológiai részvények hagyományos papírokat masszívan meghaladó teljesítménye volt. Kiválóan mutatja be ezt a jelenséget az Egyesült Államok két nagy tőzsdéjét átfogó összpiaci indexének a relatív teljesítménye. A hagyományos papírokat reprezentáló NYSE Composite és a túlnyomórészt technológiai részvényeket magában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái