Előfizetői tartalom

Soha nem látott zuhanás, majd ritka nagy emelkedés a tőzsdéken

2020-nak számtalan szempontból helye van a történelemkönyvekben, az egyik aspektus az az őrület, ami a tőzsdén zajlott idén, aki a tavaszi lejtmenetet és az azóta tartó ralit is eredményesen, nagyobb sérülések nélkül le tudta kereskedni, annak innen is gratulálunk. Pedig az év kifejezetten jól kezdődött, több részvénypiacon, így a magyaron is történelmi csúcsot ünnepelhettünk, és bár a korrekció már egy ideje a levegőben lógott, történelmi zuhanásra nem sokan számítottak, az pedig tényleg nem az alap forgatókönyv volt márciusban, hogy a vezető részvényindexek közül több nem hogy talpra áll, de még idén új csúcsra emelkedik. Aztán mégis ez történt.

Volt honnan esni Sok szempontból minden idők leggyorsabb és legnagyobb mértékű tőzsdei esése zajlott le idén tavasszal, de ahhoz, hogy megértsük, miért lehetett ilyen heves a korrekció, érdemes megnéznünk, mi történt a világ tőzsdéin a zuhanást megelőző években. A koronavírus-járvány, az azt követő korlátozások és a durva recesszió egy igen érzékeny pillanatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés