Előfizetői tartalom

Új tulajdonosi szerkezet a Waberer'snél, kilőtt az árfolyam

Portfolio
Mint ahogy arról reggel már beszámoltunk, az  Indotek Csoport egyik leányvállalata, a Trevelin Holding részesedést szerzett a Waberer'sben, ezzel hivatalosan is a fuvarozócég nagytulajdonosává vált. Emellett  értékesített a Waberer’s  részvényeire vonatkozó vételi opciós jogából 41 százalékot az Indotek, így alakult ki a végső tulajdonosi kör. Az új tulajdonosi szerkezet bejelentésének hírére nagyot emelkedett a Waberer's árfolyama, jelenleg 9 százalékos pluszban van a papír.

A nemrég bejelentett tranzakció eredményeként 30,99 százalékos részesedést szerzett a Trevelin a Waberer'sben,  illetve a fuvarozócég részvényeinek 21 százalékát megtestesítő részvényekre gyakorolható vételi jogát átruházta az MHB részére, a fennmaradó 20 százalékát pedig a High Yield részére. Az MHB a vagyonkezelés területén tevékenykedő egyszemélyes befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés