Előfizetői tartalom

A koronavírus egyik nagy nyertese: új csúcsra ment idén az arany

Portfolio
2020 egyik legjobb befektetése volt az arany, főleg március és augusztus között láthattunk nagy ralit a nemesfém árfolyamában. Leginkább gazdasági válságok idején fordulnak az arany felé a befektetők, de a magas inflációtól való félelem is ebbe az irányba tereli a piaci szereplőket, a koronavírus-válságnak köszönhetően pedig mindkét feltétel adott volt. Gigantikus mértékű fiskális és monetáris élénkítést hajtottak végre világszerte, a megnövekedett likviditás mellett az infláció megugrására is számítanak a befektetők, de a rendkívüli bizonytalanságok, mint a rendkívül szoros amerikai elnökválasztás vagy a Kína és az USA között eszkalálódó kereskedelmi konfliktus is hozzájárult az arany népszerűségéhez.

Miért pont az arany? Az arany, mint befektetés a múltbeli példák alapján jellemzően akkor teljesít jól, ha jelentős gazdasági, geopolitikai stb. kockázatok vannak a rendszerben, illetve ha a piaci szereplők emelkedő inflációs környezetre számítanak. Ebből a szempontból tökéletes táptalaja volt 2020 az aranybefektetésnek, hiszen a globális koronavírus-járvány masszív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés