Előfizetői tartalom

Beindult az elektromosautó-forradalom, a Tesla féltheti a trónját

Portfolio
Az év egyik legnagyobb tőzsdei sztorijának az elektromosautó-gyártó részvények számítottak, ami nem véletlen, hiszen sokan már az elektromos járművekben látják a jövőt. Az iparági trendek is ezt támasztják alá, hiszen a teljes autóértékesítésen belül egyre nagyobb arányban szerepelnek az elektromos autók, és ez a trend várhatóan a következő években még inkább fel fog erősödni. Mindennek hatására gombaként szaporodnak az olyan elektromosautó-gyártó startupok, akik szeretnének egy szeletet lehasítani az EV-tortából, a befektetők pedig alaposan belehisznek ezekbe a sztorikba, annak ellenére, hogy az ígéreteken kívül az olyan kézzel fogható tények, mint a gyártási volumen, vagy a profitabilitás, még sok esetben nincs meg. Mindenesetre a trend tisztán látszik, és várhatóan a következő években sem fog alábbhagyni az elektromosautó-piac lendülete.

Elektromosautó-forradalom Az elmúlt években az elektromos autózás egy fancy dolognak számított, a nagy autóipari szereplők is csak ímmel-ámmal reagáltak a mostanra igen jelentősen felerősödő trendre. 2020 azonban sok szempontból fordulópontnak számított, hiszen a legnagyobb gyártók mostanra nem az, hogy kényszerből gyártanak elektromos autókat, de igen komoly elektromos offenzívát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés