elonmuskbldog
Üzlet

Megtörtént a nagy előzés: Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere

Portfolio
Ebben a pillatanban Elon Musk számít a világ leggazdagabb emberének, a Tesla-részvények csütörtöki szárnyalásának köszönhetően ugyanis Elon Musk vagyona 185 milliárd dollárra nőtt, amivel megelőzte az Amazon alapítóját, Jeff Bezost.

Tovább szárnyal a csütörtöki kereskedésben a Tesla árfolyama, aminek köszönhetően Elon Musk lett a világ leggazdagabb embere, 185 milliárd dolláros vagyonnal írja a CNBC. A Tesla alapítója Jeff Bezost körözte le, aki 2017 óta állt a lista élén. Jeff Bezos vagyona jelenleg 184 milliárd dollár.

Elon Musk 2020 elején „mindössze” 27 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhetett és még az 50 leggazdagabb ember közé is alig fért be.

De miután a Tesla részvényeinek árfolyama több mint a kilencszeresére emelkedett tavaly, így Elon Musk vagyona is megugrott.

Júliusban körözte le Musk Warren Buffettet, amivel a világ hetedik leggazdagabb embere lett, majd novemberben Bill Gates-t lenyomva a második helyre jött fel. A CNBC szerint a még senki nem került a történelemben ilyen gyorsan a lista élére.

A Tesla árfolyama 6 százalékos pluszban jár a mai kereskedésben az amerikai tőzsdén, az Amazon részvényei pedig 1,6 százalékot erősödtek. A Tesla piaci kapitalizációja kevesebb, mint a fele az Amazonhoz képest, 716 milliárd dollárra rúg jelenleg.

teslaarfolyamamaaaa

Címlapkép: Britta Pedersen-Pool/Getty Images

befektető befektetés terminál trader
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
ujgur tüntetés
mitch mcconnell
capitolium
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
fedex