Előfizetői tartalom

Még nagyobb élénkítőcsomag hírére új csúcsra ugrott Amerika, beszakadt az arany

Portfolio
Jövő héten új gazdaságélénkítő csomagot fog bejelenteni Joe Biden megválasztott amerikai elnök, amely 1000 milliárd dolláros méretű lesz és ennek ígérete a kereskedés vége felé új csúcsra repítette a vezető amerikai indexeket, amelyek egyébként mérsékelt mínusz felé haladtak arra a hírre, hogy az egyik demokrata párti szenátor azt jelezte: elutasítja a 2000 dolláros támogatási csekk kifizetését. Azután, hogy Donald Trump elnök békés hatalomátadást ígért és elítélte a szerdai washingtoni zavargásokat, csökkent a politikai kockázat az országban és ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy jelentősen esett az arany árfolyama. Közben a digitális aranynak nevezett bitcoin 42 ezer dollár felett újabb csúcsra ért.

Joe Manchin demokrata párti szenátor azt jelezte pénteken napközben, hogy nem támogatja a 2000 dolláros csekk kiutalásának tervét Amerikában a vírusválság hatásainak enyhítésére, ami esést váltott ki a vezető részvényindexekben, hiszen afelé mutatott, hogy a tervben lévő amerikai gazdaságélénkítő csomag végül a kiélezett összetételű Szenátusban éppen egy demokrata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés