Előfizetői tartalom

Mi ez az őrület? Mégis mi történik a bitcoinnal?

Portfolio
Mégis mi történik mostanában a bitcoinnal? 2017-et követően évekre kikerült a köztudatból a legnépszerűbb kriptopénz, most viszont az egyik legfelkapottabb befektetési témává vált, főleg azért is mert a tavalyi történelmi csúcsdöntés óta sem csillapodott a rali, egy kicsit sem. Számos okot fel tudunk sorolni a "digitális arany" mostani masszív árfolyamemelkedésének mozgatórugójaként, amelyek közül talán az egyik legfontosabb, hogy mostanra már ténylegesen beszálltak az igazi nagy halak is a kriptopénzbe és egyre inkább elterjed az intézményi befektetők között az eszköz, viszont mindeközben a bányászok nem bírnak elég bitcoin kibányászni, így a kínálat nem tudja tartani a lépést a kereslettel.

Eszeveszett száguldás A bitcoin a tavalyi évet még csak 7160 dolláron indította, és azok az elképzelések, hogy a kriptopénz egyfajta „digitális aranyként” funkcionál, már akkor is éltek, viszont ennek ellenére is közel 40 százalékot zuhant a bitcoin árfolyama a tavaly márciusi tőzsdei pánikeladási hullámban. Aki tehát ott elkapta az alját, az 4000 dollár környékén...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái