Előfizetői tartalom

Az amerikai olajcégek járhatnak a legjobban Szaúd-Arábia meghökkentő lépése után

Portfolio
A múlt héten nagy meglepetésre Szaúd-Arábia bejelentette, hogy önként csökkenti az olajkitermelését napi 1 millió hordóval, ami után nagyot ralizott az az olaj árfolyama. A lépés legnagyobb nyertesei pedig az amerikai palaolaj cégek lehetnek, amelyek ezzel igazi mentőövet kaptak, még ha nem is ez volt elsősorban az olajnagyhatalom célja.

Egészen izgalmasra sikeredett a múlt heti OPEC+ találkozó, ahol ismét összeültek a világ olajhatalmai, hogy egyeztessenek a következő hónapok kitermelésével kapcsolatban. Hivatalosan végül abban állapodtak meg a felek, hogy februárban napi 75 ezer hordóval, míg márciusban további 120 ezerrel növelik a termelésüket. Ez már önmagában sem volt olyan rossz hír, hiszen korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés