Előfizetői tartalom

Itt a globális összeomlás? Bejelzett a hírhedt Buffett indikátor

Portfolio
A befektetési guru által létrehozott indikátor új csúcsra emelkedett, 2007 októbere óta nem állt ilyen magasan a jelzés. A globális „Buffett indikátor” néven is emlegetett mérőszám a globális GDP-t hasonlítja össze a világ tőzsdéin kereskedett cégek összesített kapitalizációjával - egy egyszerű osztással a historikus adatok alapján elméletileg megállapítható, hogy a részvénypiacok alul- vagy felülértékeltek-e. Más kérdés persze, hogy a jelenlegi példa nélküli időkben mennyire lehet helytálló a hírhedt indikátor.

2007 óta nem volt erre példa 2007 októbere óta nem állt olyan magasan a hírhedt globális Buffett indikátor, mint most. A mérőszám a globális GDP-t hasonlítja össze a világ tőzsdéin kereskedett cégek összesített kapitalizációjával – a 100 százalék feletti érték azt sejteti, hogy a globális tőkepiacok túlárazottak a gazdasági helyzethez viszonyítva. Az indikátor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés