BDG_6148
Üzlet

Brutális forgalom mellett szárnyal a Richter (3.)

Portfolio
Ma délelőtt egészen brutális forgalom alakult ki a Richter részvényeinél a magyar tőzsdén, és az árfolyam is több mint 6 százalékot emelkedett, amivel új történelmi csúcsot döntött a papír. Az emelkedés mögött részben az állhat, hogy a JPMorgan tegnapi egészségügyi konferenciáján az AbbVie prezentációjából kiderült, hogy a Richter egyik kulcsfontosságú terméke, a Vraylar értékesítései egyszer elérhetik a 4 milliárd dollárt a várakozásaik szerint. Ez pedig jóval magasabb, mint amire korábban számítottak.

Részben az állhat a mai brutálisan magas forgalom és emelkedés hátterében, hogy a JPMorgan tegnapi egészségügyi konferenciáján az AbbVie egy érdekes prezentációt mutatott be, amiből többek között az is kiderült, hogy:

a Vraylar készítmény értékesítései elérhetik akár a 4 milliárd dolláros szintet (peak sales) is a jelenleg engedélyezett indikációkkal.

vraylar_richter_abbvie
Forrás: AbbVie

Az AbbVie felel a Richter egyik kulcsfontosságú terméke, a Vraylar amerikai értékesítéséért és a terméknek köszönhető, hogy a Richter amerikai bevételei dinamikusan növekednek. (Az idei harmadik negyedévben, a készítmény royalty bevétele 70,2 millió dollár volt a július-szeptemberi időszakban, ami a második negyedévhez képest közel 20 százalékos, az egy évvel ezelőtti szinthez képest pedig 58 százalékos növekedés.)

2020 első 9 hónapjában a Vraylar adta a Richter bevételeinek 15 százalékát (royalty + milestone) a vállalat legutóbbi negyedéves gyorsjelentése szerint.

cariprazine-410706

A magyar tőzsde mai nyitását követően szépen emelkedésnek indultak a Richter részvényei, amelyek mostanra több mint 6 százalékos pluszba lendültek. A Richter a legnagyobb forgalmú részvény ma a magyar tőzsdén 4,7 milliárd forinttal, ami több mint kétszerese az OTP forgalmának a déli órákban.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Már a kereskedés első órájában a Richter forgalma magasabb volt, mint az elmúlt 30 napos egész napi átlaga.

Az egész napos átlag mostanában 1,9 milliárd forint körül alakult, míg ma, az első óra után már több mint 2 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények. 

richterforgalom

Címlapkép: Richter

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök felszólal a római parlament alsóházában
befektető befektetés terminál trader
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
ujgur tüntetés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
Online előadás
Hol fordul az árfolyam,vételi, eladási zónak.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
fedex