Előfizetői tartalom

Fidelity: tartósan velünk maradnak az alacsony kamatok, izgalmasak a kínai, szingapúri részvények

A Fidelity szakemberei arra számítanak, hogy a jegybanki alapkamatok hosszabb távon alacsonyan maradnak, nagy a valószínűsége annak, hogy a mostaninál is alacsonyabb kamatokat láthatunk majd több országban, ez pedig arra sarkallja a befektetőket, hogy magasabb hozampotenciállal rendelkező eszközökbe fektessenek. A Fidelity szerint vonzók az európai és e fejlődő piaci részvények, utóbbiak közül az ázsiai, azon belül a kínai és a szingapúri vállalatok részvényeit preferálják, az államkötvények közül az amerikaiakat felül, az európaiakat alulsúlyozzák. A Fidelity szakemberei a tegnap megtartott online konferencián több konkrét részvénybefektetést is említettek, többek között a Five9, a Thermo Fisher és a Danaher papírjai vonzóak.

A Covid-19-járvány alapvetően a már meglévő trendeket erősítette fel, a makrogazdasági környezet azonban alaposan átalakult, számos olyan gazdaság van, amely a járványt követően a vesztesek közé tartozik, de főként az ázsiai országok közül több olyan is van, amelyik a nyertesek táborát erősíti, ezekről is szól majd a Fidelity konferenciája, kezdte bevezetőjét Al-Hilal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái