Előfizetői tartalom

Medvepusztító üzemmódba lépett a piac

Az amerikai tőzsdén a 2008-2009-es válság óta tartó bikapiacot folyamatos és gyakran nagyon erős befektetői pesszimizmus kísérte. Rengetegen voltak, akik nem hittek az emelkedésben, emiatt lemaradtak róla, vagy kimondottan ellene fogadtak, és short pozíciót vettek fel. De a kisebb-nagyobb döccenők után mindig jöttek az újabb és újabb index- és egyedi részvénycsúcsok. Az elmúlt hónapokban gyökeresen megváltozott a piaci szentiment, akár az AAII felmérését, akár az opciós piacot, akár az egyedi shortállományokat nézzük. A medvék elpusztultak.

Nem egyértelmű, honnan datáljuk napjaink amerikai bikapiacát. A november eleji elnökválasztás és a Pfizer-BioNTech november 9-i vakcinahíre a kurrens emelkedés legutolsó lába, de akár a koronavírus okozta tőzsdei turbulencia március 23-i mélypontját is tekinthetjük kezdetnek. Évtizedes időtávon nézve pedig akár a világválság 2009. március 6-i tőzsdei mélypontját is említhetnénk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái