Előfizetői tartalom

Egy dögös pénzügyi asztrológus influenszercsaj mondja meg a tutit bitcoinról, a Tesláról meg a dollárról

Portfolio
A 90 éves Warren Buffett vagy a haverja, a még nála is öregebb, 97 éves Charlie Munger mondja meg nekünk, hogy mi az epik? Dehogy, gondolhatják azok a fiatal, többségében tapasztalatlan befektetők, akik az elmúlt hónapokban özönlötték el a tőzsdéket. Nekik nagyobb adrenalinlöketre, gyors trade-ekre, és a kereskedéshez gyorsabb ötletekre, válaszokra van szükségük, amiket már nem a több százoldalas gyorsjelentésekben vagy végeláthatatlan befektetői prezentációkban keresnek, hanem az Instán és a TikTokon. És meg is találják. Kortünetnek és állatorvosi lónak tökéletesen megfelel Maren Altman, önjelölt kriptodeviza-szakértő és pénzügyi asztrológus, aki a bolygók állásából mondja meg, mikor kell adni vagy venni a bitcoint, a Teslát vagy éppen az amerikai dollárt. Altmannak a TikTokon már több mint egymillió követője van, akik rendszeresen kapnak iránymutatásokat pénzügyi témákban. A TikTok-influenszer elismeri, hogy pénzügyi képzettsége nincs, befektetési tanácsokat sem ad, így igazán számon kérni sem lehet rajta semmit. Hogy jó-e az, hogy a tőzsdékkel ismerkedő amatőröket egy másik tőzsdei amatőr vezeti? Nyilván nem, de az látszik, hogy igény az volna rá.

TikTok-influenszer, pénzügyi asztrológus A bitcoin árfolyamának mozgása olyan szinten kiszámíthatatlan, hogy sokan már hajlandóak lennének egy kristálygömbből nyerni az iránymutatást, vagy kávézaccból kiolvasni, hogy mégis merre mehet tovább, meddig eshet, meddig emelkedhet a kriptodeviza árfolyama. Az efféle piaci rést igyekszik betölteni Maren Altman, bitcoinbefektető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés