Előfizetői tartalom

Lecserélte vezérigazgatóját az Intel, kilőtt az árfolyam

Portfolio
Az Intel a napokban jelentette be, hogy lecseréli eddigi vezérigazgatóját, Bob Swant, aki 2019 januárja óta töltötte be ezt a pozíciót hivatalosan, és meglehetősen sok kritikát kapott az elmúlt időszakban. A helyét a VMware eddigi vezetője, Pat Gelsinger veszi át, aki korábban már 30 évet dolgozott az Intelnél, és a vállalat első vezető informatikusa volt. A befektetők és az elemzők ujjongtak a hírt követően, a részvények pedig kilőttek.

A jelenlegi vezetőt, aki még február közepéig marad az Intel CEO-ja, főként azért kritizálták, mivel sokan úgy látták, hogy a cég elkezdett lemaradni a versenytársaitól technológiai téren. Még a nyáron jelentette be a cég, hogy a legújabb generációs chipjeivel késésben van, miközben például az AMD-nek ezek már a laptopjaiban voltak. Aztán ősszel jött az újabb blama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés