Előfizetői tartalom

Schlossberg: ennyi volt, idén véget érhet a technológiai cégek szárnyalása

Portfolio
Az elmúlt négy évben a legegyszerűbb pénzszerzési mód az volt, ha az ember technológiai részvényeket vásárolt, vagy az ezeket nagyrészt magában foglaló Nasdaq indexet. Ennek persze megvolt a maga oka, hiszen az olyan nagyvállalatok, mint az Apple vagy az Amazon, a koronavírus-járvány alatt is kiválóan teljesítettek, és nagyot kaszáltak abból, hogy a munkától a szórakozásig minden az online térbe került át. A jelek azonban abba az irányba mutatnak, hogy idén megfordulhat a széljárás, és lejtmenetbe kerülhetnek a nagy tech cégek részvényei – Boris Schlossberg devizapiaci szakértő szerint.

Tavaly a Nasdaq 100, amely főként technológiai részvényeket foglal magában, az év legjobban teljesítő részvényindexe volt, közel 47 százalékkal került feljebb, míg mondjuk az S&P 500 „csak” 16 százalékkal. Ennek persze, mint ahogy említettük már, elsősorban az volt az oka, hogy a technológiai vállalatok egy nagy része kifejezetten profitált a koronavírus-járványból...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái