bull
Üzlet

Történelmi csúcson zártak a vezető amerikai részvényindexek

Portfolio
Felemásan alakult tegnap a kereskedés Európa vezető börzéin, leginkább az iránykeresés volt a jellemző az indexeknél, míg a vezető amerikai tőzsdék mind pluszban zárták a napot. Európában leginkább az agresszívabb koronavírus-törzsek megjelenése és az újabb lezárások miatt aggódhatnak a befektetők, a tengerentúlon azonban bizakodva várták a befektetők Joe Biden mai beiktatását. Az ázsiai tőzsdéken ma többnyire jó hangulatban telt a kereskedés, és Európában is mérsékelt pluszokat látunk a kontinens vezető indexein, a magyar börze jelenleg a sereghajtók között szerepel. A tengerentúli tőzsdék kiválóan teljesítenek.

Történelmi csúcson a vezető indexek

A Dow 260 pontot emelkedett, így 31 188 ponton zárt 0,8%-os emelkedést követően. Az S&P 500 1,4%-os emelkedéssel 3851 ponton, a Nasdaq pedig 2,0%-os emelkedéssel 13 457 ponton zárt.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Visszaesőben a Morgan Stanley

Ma jelentek meg a Morgan Stanley tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó számai, ebben a nagybank bevétel és EPS-soron is jócskán verte az elemzői várakozásokat. Ennek ellenére a bank árfolyama 0,2%-os mínuszban van.

Új napon belüli csúcson az S&P 500 és a Nasdaq

Jól teljesítenek az amerikai tőzsdék az új amerikai elnök beiktatásának a napján. A vezető amerikai részvényindexek közül a Dow 0,7%-os, az S&P 500 1,35%-os, a Nasdaq 1,9%-os emelkedést mutat. A két utóbbi napon belüli csúcsot döntött: az S&P 500 3853, a Nasdaq 13 449 ponton is járt.

 

Rossz napot zárt a magyar tőzsde

A remek nemzetközi befektetői hangulat ellenére kimondottan rossz napot zárt a magyar tőzsde, a BUX végül 1,1 százalékos mínuszban zárt, ezzel sereghajtó volt a kontinensen. Mind a négy hazai blue chip lejjebb került a kereskedésben, az OTP és a Mol papírja is 1,1 százalékot esett, a Richter részvénye 1,6 százalékkal, a Magyar Telekomé pedig 0,1 százalékkal került lejjebb.

bux

Széttépik a befektetők a Netflixet, a FAAMG részvények is emelkednek

Remek hangulatban folyik továbbra is a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a tech-túlsúlyos Nasdaq Index már 1,3 százalékos emelkedésnél jár, de a többi vezető börze is pluszban van.

A tegnapi piaczárás után tette közzé a negyedik negyedéves számait a Netflix, amelyekből kiderült, hogy a cég előfizetőinek száma már átlépte a 200 milliót, valamint arról is beszámolt a cég, hogy többé nem lesz szüksége többmilliárdos kölcsönökre, hogy finanszírozni tudja a streaming szolgáltatására készülő filmeket és sorozatokat. A hír hatására valósággal rávetették magukat a befektetők a papírra, jelenleg 14 százalékos a plusz.

netflix

Remek napja van egyelőre a FAAMG-részvénycsoportnak is, mind az öt tech-óriás papírja feljebb jutott a kereskedésben, az emelkedést itt a Google anyacége, az Alphabet vezeti.

Remek nyitás a tengerentúlon

Kimondottan jó hangulatban kezdik a mai kereskedést a tengerentúli tőzsdék, mindhárom vezető börze feljebb tudott nyitni a tegnapi záróértékéhez képest. Az S&P 500 0,6 százalékkal, a Dow 0,3 százalékkal került feljebb, a Nasdaq pedig 1,1 százalékos pluszban kezdte a kereskedést, ezzel új történelmi csúcson nyitott a börze.

Az elnöki beiktatás mellett fokozhatja még a jó hangulatot többek között a Morgan Stanley negyedik negyedéves gyorsjelentése is, a nagybank bevétel és EPS soron is jócskán verte az elemzői  várakozásokat.

sp500

Emelkedéssel nyithatnak a tengerentúli piacok Biden beiktatásának napján

A határidős részvényindexek állása alapján kimondottan jó hangulatban kezdődhet a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, az S&P 500 0,4 százalékos, a Dow 0,2 százalékos, a Nasdaq pedig 1,1 százalékos pluszban nyithat, ezzel új történelmi csúcson kezdheti a napot a börze. Mint ismeretes, ma iktatják be hivatalosan Joe Biden demokrata elnököt, feltehetően emiatt az esemény miatt alakulhat derűs hangulatban majd a mai kereskedés.

nasdaq

Saját részvényeket vásárolt a Richter

Kedden ismét vásárolta saját részvényeit a Richter, így összességében már több mint 1,8 milliárd forintot költött sajátrészvény-vásárlásra a vállalat.

Tovább a cikkhez

Olvadnak a pluszok, de még pozitív a kép Európában

A délutáni órákban valamelyest alábbhagyott a korábbi optimizmus a vezető európai börzéken, a legtöbb ország indexe jelenleg minimális pluszban áll, az emelkedést a szerb börze vezeti. A német DAX fél százalékos, a francia CAC pedig 0,2 százalékos pluszban van, míg a brit FTSE 100 0,4 százalékkal lejjebb került, a magyar börze pedig 0,8 százalékos mínuszával továbbra is a sereghajtók között szerepel.

Bivalyerős negyedévről jelentett a Morgan Stanley

Kijöttek a Morgan Stanley tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó számai, ebben a nagybank bevétel és EPS-soron is jócskán verte az elemzői várakozásokat. Az eredmény sem maradt el, a bank részvényeinek árfolyama  a nyitás előtti kereskedésben 1,9%-ot erősödnek.

Tovább a cikkhez

Nem tud feljebb kerülni a magyar tőzsde

A délutánba fordulva sem javult a kép a magyar tőzsdén, a BUX jelenleg 0,85 százalékos mínuszban van, ezzel a sereghajtók között szerepel az index Európa piacain. Mindegyik blue chip lejjebb került a kereskedésben, a legnagyobb forgalmat generáló OTP papírja 0,4 százalékot, míg a Mol részvénye 1,1 százalékot esett, a Magyar Telekom 0,4 százalékkal, a Richter pedig 1,8 százalékkal került lejjebb.

buxi

Szilveszteri bulikkal kezdték, ma évi 3000 rendezvényt szerveznek

A Special Effects első megbízásai televíziós produkcióktól érkeztek, mára hat üzletágra terjed ki a cég tevékenysége, a tolmácsolástechnikától a koncertek hang- és fénytechnikájáig. A fő bevételi forrást  azonban a konferenciák audiovizuális technikai hátterének biztosítása adja.

Tovább a cikkhez

Elképesztő rali a napenergia szektor vállalatainál

Nagyon komoly ralit láthattunk tegnap a napenergia szektor vállalatainál, több cég árfolyama is két számjegyű növekedést produkált, a sort a SunPower vezette.

Tovább a cikkhez

Jön Joe Biden és a koronavírus-oltások - Mibe tegyük most a pénzünket?

Holnaptól kicsit más Amerikára fogunk ébredni, ma történik meg Joe Biden beiktatása. Ez nem biztos, hogy a tőkepiacoknak nagy öröm lesz összességében, de vannak szektorok, amelyek profitálhatnak belőle. A globális piaci kilátások szempontjából a legnagyobb kérdés, hogy mikorra lesz meg az átoltottság a koronavírus ellen, Európában ez nyárra vagy őszre várható. A második hullám W-alakú recesszióba taszította a világot, már csak az bizonytalan, hogy mennyire lesz mély a második V – mondták el az Equilor elemzői az idei piaci kilátásokról szóló mai eseményükön.

Tovább a cikkhez

Tovább emelkedik Európa, a magyar börze a sereghajtó

A késődélelőtti órákban remek a hangulat Európa vezető börzéin, a legtöbb ország indexe feljebb tudott jutni a kereskedésben. A sort 1,1 százalékos pluszával a holland börze vezeti, de 0,7 százalékos a plusz a német DAX-nál, illetve a francia CAC is feljebb tudott kerülni 0,6 százalékkal.

Mínuszban van azonban többek között a brit börze, a sort pedig a magyar BUX Index zárja a maga fél százalékos esésével.  Az OTP kivételével az összes hazai blue chip mínuszban jár, a leggyengébben a Richter teljesít a maga 1,75 százalékos esésével.

Széttépték a Netflixet a negyedéves jelentés után

Közzétette legfrissebb számait a Netflix, amelyekből kiderült, hogy a cég előfizetőinek száma már átlépte a 200 milliót, valamint arról is beszámolt a cég, hogy többé nem lesz szüksége többmilliárdos kölcsönökre, hogy finanszírozni tudja a streaming szolgáltatására készülő filmeket és sorozatokat.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik Európa

Emelkedéssel nyitottak az európai tőzsdék, a DAX 0,3 százalékos emelkedése mellett, a CAC 0,3 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,2 százalékot erősödött. Az olasz tőzsde is feljebb került 0,5 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,4 százalékot emelkedett. A kedvező hangulat részben annak köszönhető, hogy ma iktatják be Joe Biden-t, illetve az is pozitívan hathatott a piacokra, hogy Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter-jelölt tegnap nagyobb költekezést szorgalmazott és arról beszélt, hogy érdemesebb most eladósodni és helyreállítani a gazdaságot, és majd később aggódni az eladósodottság miatt.

dax

Mérsékelt pluszban nyitott a magyar tőzsde

Mérsékelt emelkedéssel nyitott a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek közül a nyitás után egyedül a Richter található 0,6 százalékos mínuszban, az OTP 0,4 százalékot emelkedett, a Mol 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékos erősödéssel vágott neki a napnak.

bux

Jól nyithatnak az európai börzék Mi történt eddig a tőzsdéken?

 • Joe Biden holnapi beiktatására készülve pluszban zárták a tegnapi kereskedést az amerikai tőzsdék. Biden demokrata szenátussal és demokrata képviselőházzal irányít majd, így jó esélyei vannak arra, hogy elfogadtassa majd a törvényhozással hatalmas gazdaságélénkítő csomagjait. A hírnek a befektetők is örültek, a tegnapi napot a Dow Jones 0,4 százalékos, az S&P 500 0,8 százalékos, a Nasdaq pedig 1,5 százalékos pluszban zárta.
 • Többek között Joe Biden mai beiktatásának és a terjedő, agresszívabb koronavírus-törzsek hatására felemás teljesítményt nyújtottak a mai kereskedésben az ázsiai tőzsdék: bár az ausztrál és a Hong Kong-i tőzsde feljebb került 0,6 illetve 0,3 százalékkal, de lejjebb került 0,4 százalékkal a japán Nikkei, illetve a szingapúri tőzsde is esett, míg 0,1 százalékot erősödött a dél-koreai Kospi.
 • A határidős amerikai indexek feljebb kerültek, a határidős DAX is enyhe emelkedést vetít előre az európai piacnyitásra.  
 • Ma az eurózónából és az Egyesült Királyságból érkeznek decemberi inflációs adatok, illetve ma iktatják be Joe Biden demokrata elnököt az Egyesült Államokban, itthon pedig az MNB szokásos heti repotenderét említhetjük a fontos események között.
 • Az olaj árfolyama feljebb került ma a kereskedésben, a márciusi határidős WTI árfolyama 0,75 százalékkal került feljebb hordónként 53,4 dollárra, míg az arany jegyzése szintén emelkedett, jelenleg 1853,6 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért.
 • A héten a forintban nagy kilengéseket egyelőre nem láttunk, most enyhe erősödés jeleit mutatja a magyar fizetőeszköz, jelenleg 357 forint 50 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 294forint 20 filléres szinten állnak a jegyzések.
 • Ma teszi közzé negyedéves gyorsjelentését többek között a United Airlines, a Morgan Stanley és a U.S. Bancorp.
   

  Mi történt eddig a tőzsdéken?

  Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images
fedusa_shutter
joe biden
varadijozsefwizzair
vakcina_vilag_oltas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Korrekció vagy további szárnyalás?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
varadijozsefwizzair