Előfizetői tartalom

Tőzsdék és a valóság – Ez az ábra mindennél többet mond

Portfolio
Hosszútávon a profitnövekedés a részvényárfolyamok egyik legfontosabb mozgatórugója - elméletben legalábbis. Sokkoló ábrát közölt a BCA Research, amely azt mutatja, hogy miközben a részvénypiacok globálisan már közel duplájukra nőttek 2008 óta, addig a vállalatok egy részvényre jutó eredményei lényegében a 12 évvel ezelőtti szinten stagnálnak.

Egy ideje tart a vita, amely szerint a részvénypiacok már régen elváltak a valóságtól és a piacok már valami egészen mást áraznak. A következő ábra is az előbbi állítást támasztja alá, a chart a globális részvénypiacokat veti össze a globális egy részvényre jutó eredményekkel (EPS). Az ábrán 12 hónapos előretekintő EPS látható, és az elemzők úgy néz ki, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés