Előfizetői tartalom

Itt a vakcina, hamarosan berobban a turizmus, de a sebek begyógyulása évekig tarthat

Szemán Ákos
Napjaink egyik kétségtelenül legfontosabb iparága a turizmus és a vendéglátás, amely sok ország gazdasága számára létfontosságú bevételi forrás. A koronavírus-járvány azonban kíméletlenül odacsapott, és alaposan megviselte a szektorban tevékenykedő vállalatokat, a legnagyobb európai utazásszervező, a TUI például majdnem csődbe ment és csak a német állam segítsége óvta meg. Ennek ellenére sok helyen a befektetők már a jövő nyertesei után kutatnak, mint amilyen az Airbnb is lehet. Az tisztán látszik, hogy kiválóak a növekedési kilátások a következő években a főként utazásszervezéssel és online foglalással foglalkozó cégeknél, részvényeik pedig sok esetben még kifejezetten olcsóak is.

Odacsapott a koronavírus, de extrém végletek jöttek létre A koronavírus-járvány előtt a turizmus és az utazás a világgazdaság egyik legjelentősebb szektora volt, a globális GDP mintegy 10 százalékáért felelt és több mint 320 millió álláshelyet biztosított világszerte az IMF adatai alapján. A vírus miatt pedig a becslések szerint mintegy 100 millió állás került veszélybe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái