digitalizacio kkv online munka office irodai dolgozó
Üzlet

Több mint nyolcezren indítottak vállalkozást a kormány segítségével

Portfolio
Közel 30 milliárd forintot ítéltek meg eddig a vállalkozások indítását segítő programban – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Mostanáig több mint 8 ezren igényeltek tőketámogatást a fiatalok és álláskeresők vállalkozóvá válását segítő programban. 6500 pályázat már támogatásban is részesült, közel 19 milliárd forint kifizetése pedig meg is történt, ezzel is eredményesen ösztönözve az önfoglalkoztatóvá válást- közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A vidéki pályázók január végéig igényelhetik a 4,5 millió forintos tőketámogatást. Az összesen mintegy 45 milliárd forintból megvalósuló program nagymértékben hozzájárul a fiatalok és az álláskeresők hosszabb távú munkába állásához – közölték.

A vállalkozni szándékozóknak első szűrésként kompetencia-mérésen kell részt venniük, az összesen 17 ezer jelentkezőből több mint 13 ezren jutottak már el eddig. A képzésekbe közülük mostanáig több mint 10 ezren kapcsolódtak be, az elfogadott üzleti tervvel rendelkezők száma pedig meghaladja a 6 ezret. „

Támogatási kérelmet kizárólag a benyújtás előtt legfeljebb 3 hónappal korábban alakult vállalkozások adhatnak be. A Magyar Államkincstár, Budapest és Pest megye esetében pedig az OFA Nonprofit Kft. 60 napon belül elbírálja a beérkezett kérelmeket, a kedvező támogatói döntés után pedig kifizeti az igényelt összeg felét.

Az államtitkár hozzátette, hogy a kevésbé fejlett régiókban a képzések hamarosan lezárulnak. A tőketámogatás iránti kérelmek benyújtására országszerte 2021. január 31-ig, Budapesten és Pest megyében pedig felfüggesztésig, de legkésőbb 2021. április 30-ig van lehetőség.

Címlapkép: Getty Images

frankfurt
koronavirus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Korrekció vagy további szárnyalás?
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
frankfurt