Előfizetői tartalom

Big Short - Egészen elképesztő, amit a robinhoodos csorda művel

Portfolio
Régóta van a kisbefektetők radarján a GameStop, amelyik az egyik legshortoltabb részvény a világon. Az elmúlt időszakban azonban szokatlanul elkezdett emelkedni a részvény árfolyama, részben a kisbefektetői közösségnek köszönhetően, ahol egymást hergelve biztatták társaikat a daytraderek a vásárlásra. Miután brutálisan sokan shortolják a részvényt, így az árfolyam emelkedése a short pozíciók zárását hozta magával (short squeez), ami tovább növelte az árfolyamot és így tovább.

Ma tovább folytatódott a gigantikus short squeez a GameStop részvényeinél, amelyekre a short interest (amennyi részvényen short pozíció van nyitva) magasabb, mint maga a float (közkézhányad). is this right pic.twitter.com/mVfitVff5b— zerohedge (@zerohedge) January 14, 2021 A múlt pénteki elképesztő ralin felbuzdulva - ami a „the Big Shortról” elhíresült Micheal Burryt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés