Előfizetői tartalom

Üres konténerekért marakodnak a cégek, egekben a költségek, logisztikai problémák világszerte

Portfolio
A koronavírus-járvány egyenetlen lecsengése és a gazdasági kereslet visszapattanása világszerte logisztikai nehézségeket idézett elő, ami főleg a Kínából kifelé irányuló kereskedelmet érinti. Nincs ugyanis elég üres konténer, ami miatt többszörösére emelkedtek a szállítási költségek. A problémák pedig még akár hónapokig is eltarthatnak.

A konténerek hiánya elsősorban a Kínából kifelé irányuló termékeket érinti, de más országokban is fennakadásokat okoz, és különösen az e-kereskedelemben érdekelt cégeket hozta nehéz helyzetbe. Az Ikea szingapúri egységei például már globális krízisről beszéltek egy januári Facebook posztban: A logisztikai szolgáltatások iránt világszerte megnövekedett igények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés