Előfizetői tartalom

Elon Musk csak egyetlen szót twittelt, de az 3 milliárd dollárt ért

Portfolio
Reddites és twitteres körökben régóta van a kisbefektetők radarján a GameStop, ami jelenleg az egyik leginkább shortolt részvény a világon. A mögöttünk álló napokban azonban valósággal elszabadult a pokol a papírnál,  a kisbefektetők közösségi trédelésének köszönhetően már-már történelmi léptékű short squeeze alakult ki a részvénynél, egymást hergelve biztatják társaikat a daytraderek a vásárlásra, feltehetően komoly tőkeáttétel mellett. Ha mindez nem lenne elég, Elon Musk, a világ leggazagabb embere úgy gondolta, hogy ő is "beszáll a buliba" a Twitteren - ennek persze meg is lett a következménye.

Tovább dübörög a már-már történelmi léptékű short squeeze a GameStop részvényeiben, ami egyébként az egyik leginkább shortolt részvény jelenleg a világon. Valóságos őrültek háza van a papír körül, ami leginkább az agresszív reddites és a robinhoodos daytradereknek köszönhető, akik tovább “kergetik” a shortosokat, magas tőkeáttételű vételi pozíciók tömkelegét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái