elon musk
Üzlet

Kemény beszólás, így még senki nem nézte le a Teslát

Portfolio
Csúnyán beszólt Elon Musknak a Waymo vezérigazgatója, aki szerint a Tesla számukra egyáltalán nem versenytárs, hiszen nem önvezető rendszert fejleszt az amerikai autógyártó, hanem csak egy igen jó vezetéstámogató rendszert, amelyet a Waymo vezére szerint nem lehet addig fejleszteni, amíg önvezető rendszerré alakul.

Az önvezető autózási technológiával foglalkozó Waymo vezérigazgatója, a német Manager magazinnak adott interjújában igen erős kritikával illette a Tesla önvezető technológiáját. Az ARS Technica szerint a Tesla stratégiája az, hogy a vezetéssegítő rendszert összeolvasztja a teljes önvezető technológiával. Ezzel szemben a Waymo már kezdetektől fogva a teljes önvezetésen dolgozik. Ezzel kapcsolatban mondta a John Krafcik, a Waymo CEO-ja a következőt:

A Tesla számunkra nem versenytárs. Mi egy teljesen önvezető rendszert gyártunk. A Tesla egy autógyártó, amelyik nagyon jó vezetéstámogató rendszert fejleszt. Tévhit az, hogy egy ilyen vezetéstámogató rendszert addig tudsz fejleszteni, hogy az mágikusan egy teljes önvezető rendszerré alakul. Robusztusságát és pontosságát tekintve például az érzékelőink nagyságrendekkel jobbak, mint amit más gyártóktól látunk.

A Waymo vezetői egyébként régóta kétlik, hogy a Tesla álláspontja a LIDAR elkerülésére, az helyes út lenne. A cég szerint a LIDAR szenzorok elkerülhetetlenek a korai önvezető járművek utakra kerüléséhez. Emellett Waymonál úgy tartják, hogy a vezetéssegítő rendszerről teljes önvezetésre való átalakítás veszélyes lehet.

A Waymo vezére szerint a cég a műszaki oldalról már nagyrészt elkészült az önvezető szoftverrel, és most a technológia bővítésére fókuszál. Ha ez igaz, akkor a vállalat képes lehet bemutatni a megközelítésének műszaki és kereskedelmi relevanciáját a következő néhány évben. Elon Musk egyébként korábban elutasította Waymo megközelítését, mivel az egy "rendkívül specifikus megoldás", és megkérdőjelezte, hogy Waymo képes lesz-e bővíteni a technológiát.

Eközben a korábbi sikertelen jóslatok ellenére Musk továbbra is azt állítja, hogy a Tesla nagyon közel áll a teljes önvezető technológiához.

Biztos vagyok benne, hogy elérjük a teljes önvezetést és kiadhatjuk a Tesla ügyfélkörének 2021-ben

- jelentette ki Musk a múlt hónapban.

Krafcik eközben úgy véli, hogy a Tesla megközelítése egy zsákutca.

Ami biztos, hogy Elon Musk jóslatait érdemes fenntartásokkal kezelni:

Címlapkép: Win McNamee/Getty Images

koronavírus vakcina
Koronavírus
vakcina oltatás oltás
D__VG20190304010

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
GettyImages-game